Για μία ακόμα φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα υπόλοιπα αδόμητα οικόπεδα.

Ο Σύλλογός μας, τη Δευτέρα 13/7/2020, πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ζήτησε και πήρε το λόγο την ώρα της συζήτησης του 14ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, το οποίο αφορούσε την υπογραφή «Μνημόνιου Συνεργασίας» μεταξύ της ΚΤΥΠ Α.Ε και του Δήμου Αθηναίων.

20200713_185444

Η αλήθεια είναι ότι η όλη συζήτηση και η εισήγηση επί του θέματος με δυσκολία μπόρεσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι ακρίβώς επιδιώκει η Δημοτική Αρχή.

Είτε συστήνουν «μνημόνια», «επιτροπές» και «ομάδες εργασίες» για να παραπέμψουν στις….γνωστές καλένδες το θέμα του «ΒΟΤΡΥΣ», που είναι αρκετά ώριμο και αναγκαίο να πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, είτε σκοπεύουν να μας φέρουν μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις και τετελεσμένα.

Όμως, η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει εδώ και ένα χρόνο ότι αυτό που θεωρεί «ανάπτυξη» είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Ο «Μεγάλος Περίπατος» αποδεικνύει ότι στην προτεραιότητα είναι η Αθήνα ως πεδίο κερδοφορίας λίγων από τον τουρισμό και όχι ως τόπος που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με ανάγκες και δικαιώματα. Οικογένειες που ασφυκτιούν! Γειτονιές που ασφυκτιούν!

Με την παρέμβασή μας και την τοποθέτησή μας καταστήσαμε σαφές ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και πολλές εκατοντάδες κάτοικοι που υπογράφουν και κρατάμε ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ εδώ και δεκαετίες τον αγώνα μας για το «ΒΟΤΡΥΣ», το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και τα άλλα αδόμητα οικόπεδα της περιοχής. 

Επίσης θέσαμε τρία συγκεκριμένα ζητήματα στη Δημοτική Αρχή:

1ον. Να ξεκαθαρίσει τους σκοπούς και τις σκέψεις της σχετικά με το «ΒΟΤΡΥΣ».
2ον. Να μην μας αγνοήσει και να κάτσει να ακούσει τα αιτήματά μας.
3ον. ΑΜΕΣΑ («ΕΧΘΕΣ») να εξασφαλίσει τον καθαρισμό, την αποψίλωση και την απομάκρυνση των μπάζων από το χώρο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 19:30 στη συμβολή των οδών Γράμμου και Καλαμά (53ο Λύκειο). ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Στη Συγκέντρωση μας θα υπάρξει:

  • Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις
  • Παρουσίαση των προτάσεων της «Αναγέννησης»
  • Οργάνωση των επόμενων κινήσεων μας

Δείτε στο βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο την παρέμβασή μας κατά τη συζήτηση του θέματος. Αναζητήστε το χρονικό σημείο 6:07:50