Μία ακόμα μαζική συγκέντρωση με πολλά δίκαια & αναγκαία αιτήματα! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και πραγματοποιήσαμε μία μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και διεκδίκησης!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, για τις χαβούζες και τη βρωμιά, για την κοροϊδία που δεχόμαστε εδώ και χρόνια από όλες τις δημοτικές αρχές και όλες τις κυβερνήσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των σύγχρονων αναγκών μας! Της όμορφης και ζωντανής γειτονιάς που μας στερούν! Της  α ν ά π λ α σ η ς  που έχουμε ανάγκη να απολαύσουμε οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά των Σεπολίων! Του «ΒΟΤΡΥΣ», του «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» και των υπόλοιπων αδόμητων οικοπέδων της περιοχής.

Είμαστε πολλοί! Έχουμε δίκαιο!

Θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και θα αναγκάσουμε τη Δημοτική Αρχή, τη Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν, να μας απαντήσουν και να μας απολογηθούν!

Η δίκαιη διεκδίκηση που εδώ και πολλές δεκαετίες διεξάγουμε παραμένει ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ και πιο δυνατή από ποτέ κι αυτό το αποδεικνύουν οι περισσότερες από 1.000 υπογραφές κατοίκων και η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωσή μας παρά το γεγονός ότι είμαστε στο μέσω του καλοκαιριού!

Προχωράμε το επόμενο διάστημα οργανωμένα και αποφασιστικά τις κινήσεις μας! Οργανώνουμε τη κάθοδό μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση και καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να υπερψηφίσουν! Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τη γειτονιά και τους φορείς! Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για κάθε ένα από τα δίκαια αιτήματά μας!

Στη συγκέντρωσή μας παραβρέθηκαν και απήυθυναν χαιρετισμό η Λίνα Σοφιανού από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων-Κολωνού της ΟΓΕ, η Μαρία Λόκα Κοινοτική Σύμβουλος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας με τη «Λαϊκή Συσπέιρωση» και η Ντίνα Ρέππα Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα».

Επίσης Παρευρέθηκε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, που είναι και μέλος του Συλλόγου όντας Σεπολιώτης.

Την κεντρική τοποθέτηση-ομιλία από τον Σύλλο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Μπενάτος.

Στην ομιλία υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το ιστορικό αυτού του αγώνα, τις εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς και τις κινήσεις του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η πρόταση του Συλλόγου με τα αιτήματα που έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 1.000 κάτοικοι και θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ όπως παρουσιάστηκε σήμερα στη κεντρική μας ομιλία:

Οι οδοί Σιώκου, Αυλώνος, Καλαμά, Γράμμου, Σμόλικα, Λέλας Καραγιάννη και Εθική Οδός με όλα τα αδόμητα οικόπεδα που περικλείουν να ενταχθούν σε ένα συνολικό σχεδιασμό και να προχωρήσει  Α Ν Α Π Λ Α Σ Η  που να είναι προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Τι εννοούμε με αυτό;

 1. ΠΑΡΚΟ στο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ»! Είναι πλέον δημοτική περιουσία και το ζητάγαμε δεκαετίες αυτό. Είναι χαρακτηρισμένο για χώρο πρασίνου. Να το φτιάξουν λοιπόν! Επίσης όλη η περιοχή πρέπει να γεμίσει με πράσινο επαρκές, ασφαλές, προσβάσιμο.

 2. Το εξορισμένο και άστεγο 9ο ΕΠΑΛ αλλά και τα δύο νέα νηπιαγωγεία που λείπουν να φτιαχτούν στο «ΒΟΤΡΥΣ». Φέτος πετάνε εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και αναβάλλουν για ακόμα μία χρονιά τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ας φτιάξουν νηπιαγωγεία, αντί να κλέβουν χώρους από ήδη υπάρχοντα σχολεία ή να στοιβάζουν μικρά παιδιά σε κοντέινερ.

 3. Να προστατευτούν, να αναστηλωθούν και να αξιοποιηθούν τα διατηρητέα μνημεία του «ΒΟΤΡΥΣ». Να στεγαστεί εκεί ένα σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού & Εικαστικών Τεχνών όχι για χορηγούς και μπίζνες όπως κατάντησαν το στολίδι της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» αλλά για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά της γειτονιάς και των γύρω περιοχών. Να μαθαίνουν, να ασκούνται, να καλλιεργούν τέχνες και όνειρα. Ακριβώς γι αυτό θα συνεργαστούμε με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών γιατί είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για κάτι τέτοιο και με θεσμικό ρόλο και το θέλουμε δίπλα μας.

 4. Να δημιουργηθούν νέοι αθλητικοί χώροι και ποδηλατική διαδρομή που θα διαπερνά αυτές τις εγκαταστάσεις και καινούργια σύγχρονη παιδική χαρά. Στη μία παιδική χαρά που απέμεινε στην περιοχή γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ κάθε απόγευμα. Οι χώροι αυτοί είναι απόλυτα αναγκαίοι.

 4. Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και οργανωμένο πάρκο για κατοικίδια ζώα γιατί πλέον έχουν αυξηθεί πολύ και είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που επιλέγουν τη συντροφιά τους, ζουν μαζί τους. Αυτό έχει αποκτήσει πλέον κοινωνική διάσταση και πρέπει οι όποιες συνέπειες να λυθούν οργανωμένα κι όχι να τσακώνεται ο καθένας με τον διπλανό του αφού έτσι κι αλλιώς οι ελεύθεροι χώροι δε φτάνουν για κανέναν στην πραγματικότητα.

 5. Να γίνει επιτέλους η διάνοιξη της οδού Γράμμου προς Σιώκου και να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας λόγω των σχολείων και των νηπιαγωγείων.

 6. Να κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια στη Σιώκου, την Αυλώνος και αλλού και να συντηρηθούν τα παλιά και όλα να επικοινωνούν μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορείς να βγεις να περπατήσεις, να κινηθείς με το καρότσι και τα παιδιά σου.

 7. Να υπάρξει μελέτη για πρόβλεψη των θέσεων παρκαρίσματος έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων όσο αυτό είναι δυνατό και να μη θεωρεί αυθαίρετα ο καθένας ότι του ανήκει ο δημόσιος χώρος και τα πεζοδρόμια. Αυτό που γίνεται στο τέλος της Γράμμου και στη Λέλας Καραγιάννη να λύθεί μια και καλή. 

 8. Να αποκατασταθεί η πρόσβαση και η επικοινωνία με το Αθλητικό Κέντρο του ΑΤΛΑ και με το παρκάκι. ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η αθλιότητα έξω από το 54ο στην οδο Καλαμά με μία ακόμα επικίνδυνη χαβούζα να δεσπόζει δίπλα από τα σπίτια μας, εκεί που περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες μαθητές!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

Δεν έχουμε ούτε ανίκανους…ούτε απλά αδιάφορους… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Εμείς όμως έχουμε ανάγκες! Έχουμε και αιτήματα που τις ικανοποιούν!

Ενάντια στην πολιτική που θεωρεί τα πάντα πεδίο κερδοφορίας ζητάμε δημόσιες και δωρεάν υποδομές πρασίνου, εκπαίδευσης, άθλησης και πολιτισμού!

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ!

 Να είναι έτοιμοι όλοι οι κάτοικοι να δώσουμε μεγάλο και μακρύ αγώνα!

Έμπρακτα ο καθένας να βρει τη θέση του εδώ, στο δρόμο, στη κινητοποίηση.

Να βάλει πλάτη και να αφιερώσει χρόνο γιατί μόνο έτσι οργανώνονται οι αγώνες και μόνο έτσι κερδίζουν!

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο της διεκδίκησης που τον γνωρίζει πολύ καλά και δε σκοπεύει να κουραστεί.

 

 

1 thought on “Μία ακόμα μαζική συγκέντρωση με πολλά δίκαια & αναγκαία αιτήματα! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.