Επιβάλλαμε το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ»…συνεχίζουμε!

Η εκδήλωσή μας στον «ΑΤΛΑ» την περασμένη Παρασκευή είχε από όλα!

Δεκάδες κάτοικοι και μέλη της «Αναγέννησης» συμμετείχαν και παρακολούθησαν.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίστουμε πιο καλά το ιστορικό της διεκδίκησης για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» με χρονολογίες, αρχειακό υλικό αλλά και πληροφορίες για την περιοχή μας.

Η παρουσίαση έγινε από τη Γιώτα Σπανού, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης» και Πολιτικό Μηχανικό.

Στην κύρια ομιλία ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αναγέννησης», Θεοδόσης Μπενάτος, στάθηκε στην ξεχωριστή σημασία που είχαν οι αγώνες των κατοίκων γιατί χωρίς αυτές δε θα υπήρχε καν οικόπεδο για να φτιαχτεί το πάρκο στο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ», ανέλυσε συμπεράσματα που έχει βγάλει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης των αγώνων και της διεκδίκησης για όλα όσα απασχολούν τους κατοίκους και τις οικογένειες και παρουσίασε δράσεις αλληλεγγύης του συλλόγου το τελευταίο χρονικό διάστημα αφού η κατάσταση με την ακρίβεια και τις δυσκολίες στα σπίτια έχουν γιγαντωθεί.

Στην εκδήλωσή της «Αναγέννησης» παρευρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους, Σύλλογοι & Φορείς της περιοχής μας και είτε παρακολούθησαν τη συζήτηση είτε συμμετείχαν κιόλας με τις δικές τους τοποθετήσεις. Καταγράφηκαν οι εξής:

  • Ένωση Συλλόγων Γονέων 4ης Δημοτικής Κοινότητας
  • Σύλλογος Γονέων 128ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 145ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας
  • Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πλατείας Λαού
  • Ομάδα Γυναικών Σεπολίων/Κολωνού της ΟΓΕ
  • Επιτροπή Συνταξιούχων ΙΚΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας
  • Εξωραϊστικός Σύλλογος «Τρεις Γέφυρες»
  • ΟΡΦΕΑΣ – Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος
  • Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών & Εμπόρων Δήμου Αθηναίων

Όλοι ανέφεραν τη ξεχωριστή σημασία που έχει η κατάκτηση του πάρκου στο «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» για τους κατοίκους της περιοχής πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι αποτέλεσμα του ίδιου του αγώνα τους.

Ωστόσο δε στάθηκαν μόνο σε αυτό. Όσοι και όσες πήρανε το λόγο μεταφέρανε την κατάσταση που βιώνουν στους χώρους τους, στα σχολεία της περιοχής, την Πλατεία Λαού, μέσα κι έξω από τα σπίτια και στις οικογένειές μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και το πως προσπαθούν να τα αναδείξουν και να τα λύσουν.

Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να ακούσουμε για τις προσπάθειες των κατοίκων της Πλατείας Λαού ενάντια στην υποβάθμιση και το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης στην περιοχή. Ήρθαμε κοντά στα προβλήματα των σχολείων με τιςελείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό αλλά και δασκάλους όπως επίσης και με το μεγάλο ζήτημα του «σχολικού εκφοβισμού» και τις βαθύτερες αιτίες του. Ακούσαμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες των επαγγελματιών, των συνταξιούχων κ.α

Τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους η οποία μας τίμησε και δεσμευόμαστε ως «Αναγέννηση» να είμαστε δίπλα τους στη δράση και την διεκδίκηση αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες!

Ξεχωριστή στιγμή και ιδιαίτερα συγκινητική μάλιστα, ήταν όταν μία κάτοικος της περιοχής, η Αμαλία Π., ένα από τα παλαιότερα μέλη της «Αναγέννησης» και μέλος του Δ.Σ την εποχή του μεγάλου αγώνα γα τον «ΑΤΛΑ» τη δεκαετία του ’80 ζήτησε και πήρε το λόγο για να αναφερθεί με έμφαση στην ιδιαίτερη προσφορά στον αγώνα για το «ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ» της αείμνηστης Αλέκας Μπενάτου .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε και το ραντεβού δόθηκε: Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα να παρέμβουμε μέχρι να παραδοθεί το πάρκο στους κατοίκους αλλά και να είναι τέτοιο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Και όταν συμβεί αυτό…ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι της γειτονιάς μας περιμένει!